Infrastructuur -
full
image
#666666
https://www.arcobel.com/newsite/wp-content/themes/smartbox-installable/
https://www.arcobel.com/
#26ade4
style2

Infrastructuur

Geen Ventilator, Groot Temperatuurbereik, PoE


Infrastructuur


Onder infrastructuur wordt bijvoorbeeld bedoeld (spoor)wegen, vliegvelden, parkeerterreinen, havens, waterhuishouding, gastransport of riolering. Veel van deze objecten worden bestuurd middels computertechnologie.
Slimme computertechnologie zorgt op de weg voor betere verkeersdoorstroming. Op vliegvelden zorgt computertechnologie voor uw en onze veiligheid. Door track en tracé mogelijkheden weten spoorwegmaatschappijen waar hun materieel zich bevindt. Waterschappen zorgen met intelligente computersystemen voor een optimale grondwaterhuishouding. Computerapparatuur die hiervoor wordt ingezet moet lang te leveren zijn en aan veelal robuuste eisen voldoen om te kunnen blijven functioneren.
Al sinds vele jaren hebben wij meegewerkt aan grote infrastructurele projecten waar wij een sterk adviserende rol hebben in de keuze voor geschikte hardware platvormen.

Ultra Compact Embedded Computer


Goal of the design was an ultra compact, robust, and completely fanless Embedded Computer.

 
Meer informatie.

 
 

Highly integrated rugged Industrial Computer


The PIP38 is a low power, highly integrated rugged industrial Computer with a specially designed aluminum housing.

 
Meer informatie.Monitoren bodemactiviteit

In Indonesië wordt de bodemactiviteit constant bijgehouden om aardverschuivingen op voorhand te kunnen voorspellen. De uiterst gevoelige apparatuur wordt diep in het oerwoud geïnstalleerd en gemiddeld eens per 16 maanden gecontroleerd en uitgelezen. De computers die hiervoor worden gebruikt van onze Zwitserse fabrikant MPL zijn energiezuinig, compact en geschikt om te kunnen opereren in deze uiterst vochtige omgeving.


 

Digitale ring scant alle auto’s

Amsterdam maakt sinds 2008 gebruik van 53 camera`s op alle toegangswegen naar de stad om zwaar vervuilende voertuigen uit de stad te weren en zo de luchtkwaliteit te verbeteren. Het systeem treedt alleen in werking als er een `hit` is: gegevens van de overige weggebruikers worden dus niet bewaard. Deze camera’s worden aangestuurd door de zogenaamde PIP22 serie embedded computers van het Zwitserse MPL. Er is in dit geval voor MPL en deze serie gekozen vanwege de betrouwbaarheid en de lange naleverbaarheid. De systemen werken bij temperaturen van -40 °C tot + 75 °C. Het is uiteindelijk zo dat de systemen het onderhoudsbudget hebben gereduceerd tot 50% doordat de systemen simpelweg niet uitvallen.
 


Gas flow meter

Voor een van onze relaties in de gasindustrie hebben wij een redundant systeem ontwikkeld voor het monitoren van de gastoevoer. Het transport van Gas kan en mag niet worden stilgezet. Dit betekent dat het meten van de hoeveelheid gas altijd gewaarborgd moet zijn. Hierdoor is er een redundant systeem ontwikkeld met een interne UPS. De systemen die we hebben ontwikkeld samen met onze toeleverancier MPL kunnen 10 jaar identiek geleverd worden en hebben speciaal voor deze klant Hot Swap RAID aan boord en dual video output.
 

  • Geen Ventilator

    Om onderhoudskosten laag te houden wil men graag geen draaiende delen gebruiken. Een ventilatorloos systeem is dus een must maar brengt wel weer nieuwe uitdagingen met zich mee.


  • Groot Temperatuurbereik

    Systemen staan vaak buiten en worden dus aan grote temperatuursverschillen onderworpen tijdens het gebruik.


  • PoE

    Omdat systemen vaak buiten staan en stroom niet altijd in overvloed voorradig is wordt Power over Ethernet veelvuldig toegepast bij Infrastructuur projecten.

  •  

paged
Loading posts...
link
#6E787E
off
none
loading
off